Xiaomi lansează Black Shark, noul telefon de gaming cu Android

de: Alexandru Puiu
16 04. 2018

Majoritatea smartphone-urilor de top cu Android sunt pregătite pentru sesiuni intense de gaming, dar Black Shark de la Xiaomi este unul dintre puținele telefoane create de la zero pentru plăcuta activitate.

Xiaomi a făcut o investiție semnificativă în urmă cu ceva timp în producătorul chinezesc de mobile Black Shark. La momentul respectiv, s-a creat un parteneriat între cele două companii similar cu cel dintre Huawei și Honor. Acesta din urmă este un brand independent, dar telefoanele sale au o legătură strânsă cu gadgeturile existente ale Huawei.

Telefoanele de gaming Black Shark au mari șanse să facă parte pe viitor din ecosistemul Xiaomi Mi, cu o interfață proprietară menită să mascheze aspectul original al Android. Trecând însă peste speculații, primul Black Shark a fost lansat oficial în China și pare să aibă niște specificații mai mult decât decente.

Micuțul ilustrat în imaginile alăturate este construit în jurul unui panou Full HD de 5,99 inci cu un raport de aspect de 21:9. Acumulatorul este de 4.000 mAh. Partea de performanță este asigurată de un Snapdragon 845, cel mai rapid SoC pentru mobile lansat în ultimul an. În funcție de bugetul pe care plănuiești să-l investești, vei dobândi o variantă cu 6 GB RAM și 64 GB memorie internă sau 8 GB RAM și 128 GB de spațiu.

Spre deosebire de Razer Phone, celălalt smartphone de gaming lansat la finele anului trecut avea un panou cu o rată de refresh extravagantă de 144Hz. Apelativul de smartphone pentru gaming este asociat cu Black Shark datorită sistemului de răcire pe bază de lichid ce promite o temperatură de operare cu 8 grade mai mică decât a altor terminale cu Snapdragon 845.

În plus, vei avea în pachet un thumbstick adevărat ce se poate atașa de telefon pentru a facilita o experiență de gaming apropiată de cea a unei console handheld, precum un PSP.

Prețul de achiziție pentru noul smartphone este de aproximativ 480 de dolari pentru versiunea cu 6GB RAM și 64GB de spațiu. Saltul la 8GB RAM te costă 80 de dolari în plus. În același buget sunt incluse două camere principale de 12 și 20MP și o a doua cameră de 20 megapixeli pentru selfie-uri.